Tejszínes-fehérboros csirkecomb serpenyőben sütve: szaftos marad a hús

fehérborral sült csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Kívül ropogós, belül szaftos és puha marad a csirke ebben a krémes szószban, az egyserpenyős fogás gyorsan elkészül.

A csirkecomb amúgy is a csirke zsírosabb részei közé tartozik, de még ezt is puhábbá tudod tenni, ha krémes szószban sütöd. Arról lehet vitatkozni, hogy combból melyik a finomabb, de ehhez a recepthez inkább felsőcombokat vegyél. Ha pedig alsócombok is vannak otthon, azokat rántsd ki.

Ha kicsit pikánsabb, egzotikusabb ízekre vágysz, a csirkecombokat süsd currys szószban.

A fehérbor és a tejszín nagyon krémes szósszá lényegül át, szépen be tudja vonni a húst, érdemes kipróbálni. Ne spórolj a zöldfűszerekkel se!

Fehérboros csirkecomb serpenyőben sütve

fehérborral sült csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm csirkecomb (felső)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 120 milliliter fehérbor (száraz)
  • 250 milliliter csirkealaplé
  • 120 milliliter tejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és morzsoljunk rájuk oregánót és bazsalikomot is. Pirítsuk meg a combokat bőrével lefelé 4-5 perc alatt. Fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is pirítsuk 4 percig. Ha megpirultak, vegyük ki őket a serpenyőből. 

Tegyünk a serpenyőbe 2 evőkanál vajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, morzsoljuk rá a kakukkfüvet, dinszteljük még 1-2 percig. Szórjuk rá a lisztet, egy percig pirítsuk. Lassan öntsük hozzá a bort, közben vegyük le a hőmérsékletet, majd pár perc múlva öntsük rá a csirkealaplevet és a tejszínt is. Jó alaposan keverjük össze, hogy kicsit besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint morzsoljunk rá oregánót és bazsalikomot is. (Friss is mehet bele.)

Tegyük vissza a csirkecombokat a szószba. Tegyük be a sütőbe, süssük 35 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük