Vajpuha, baconbe tekert csirkemáj: fokhagymásan a legfinomabb

15
Nyomtatás
fokhagymas-csirkemaj-baconben
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A baconbe tekert csirkemáj kívül ropogós, belül pedig szinte krémes és szaftos, és jó fokhagymás.

Bár a máj megosztó alapanyag, könnyedén ízletes ételt készíthetsz belőle. Ha időd engedi, áztasd tejbe, még puhább, szaftosabb végeredményt tehetsz az asztalra. A bacontől sós lesz, a fokhagyma és a majoránna pedig tovább emeli az élvezeti értékét.

A csirkemájat többféle módon elkészítheted: sütve, resztelvetejszínes-mustáros szószban, vagy akár baconbe göngyölve. Tepsiben is gyorsan átsül, mégis kevesebb zsiradék kell hozzá. 

A baconös májat friss zöldségekkel, salátával és bármilyen hagyományos körettel is kínálhatod. Nyársra húzva, fogvájókra tűzdelve pedig partifalatként is megállja a helyét. 

Fokhagymás, baconös csirkemáj

maj-baconben-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 3 mokkáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájakat mossuk meg és tisztítsuk meg. Szükség esetén távolítsuk el az ereket és a hártyákat, majd a nagyobb darabokat vágjuk ketté.

A májat tegyük egy tálba, öntsük fel annyi tejjel, hogy jól ellepje. Rakjuk bele a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Lefedve pácoljuk egy éjszakán át. 

Sütés előtt a csirkemájat csepegtessük le, és tekerjük köré a bacont.

Rendezzük a májakat zsiradékkal kikent, tűzálló tálba. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük körülbelül 15-20 percig. Akkor jó, ha belül puha, a bacon pedig piros, ropogós.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon