Selymes forró csokoládé felnőtteknek: krémlikőrrel készül az édes ital

felnőttforrócsoki1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valamilyen alkoholos vendégváróval készülnél a barátaidnak, de nem szeretnél hideg italt kínálni ebben a hűvös időben, készíts forró csokit egy kis extrával.

A forró csokit kicsik és nagyok egyaránt szeretik, a krémes, meleg ital különösen jólesik egy hideg őszi vagy téli estén, ráadásul még a kedved is jobb lesz tőle. Ha felnőtteknek készül az édes ital, felturbózhatod egy kevés krémlikőrrel is, baráti beszélgetéshez vagy romantikus estéhez tökéletes választás bor helyett.

Maga a forró csoki is megér egy misét, ugyanis kakaó és étcsokoládé is gazdagítja, nagyon krémes lesz a finomság. Alkoholból használhatsz csoki- és ír krémlikőrt is, utóbbi kávés ízjegyekkel ruházza fel a forró italt.

A kész forró csokit tejszínhabbal, csokichipsszel és kakaóporral megszórva is kínálhatod.

Forró csoki krémlikőrrel

felnőttforrócsoki

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 20 gramm étcsokoládé
  • 200 milliliter tej
  • 60 milliliter ír krémlikőr
  • tejszínhab (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze egy kis lábasban a cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a vizet, majd kapcsoljuk fel alatta a lángot, kevergessük, míg a kakaó és a cukor el nem olvad. Ekkor keverjük bele a csokit is, azzal is melegítsük össze, míg el nem olvad benne.

Lassan öntsük fel a csokit a tejjel, melegítsük vele össze. Akkor jó, mikor már gőzölög, de nem szabad forrnia.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a krémlikőrt. Öntsük az italt egy 3 decis bögrébe, majd koronázzuk meg tejszínhabbal. 

Rögtön, jó melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük