Omlós és szaftos lesz a csirkemell: főtt tojással és sajttal töltve készül

43123164 3291536 a0c2b3ef24bb1dd4559b354adc5a7a17 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sült csirkemell ízletes és szaftos a hús belsejében megbújó tölteléknek köszönhetően.

A csirkemell sikere töretlen, bár sokan száraz és unalmas alapanyagnak tartják, pedig nagyon izgalmas, és ha jól bánik vele az ember, nincs ok az aggodalomra.

A csirkemellet sokan nem merik a sütőben sütni, pont a kiszáradás veszélye miatt. Hogy elkerüld a malőrt, érdemes megtölteni szaftosabb alapanyagokkal. Mehet bele sajt, kolbász, szalonna, úgy biztos, hogy szaftos és omlós lesz a hús. Én most sajtot választottam tölteléknek, mellé főtt tojást is tettem, így nagyon kiadós és omlós lett a hús.

Főtt tojással és sajttal töltött csirkemell

43123184 92ccde030c4c419a47c184d76253ffd2 wm

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 3 darab tojás
  • 2 darab csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg sajt
  • chilipehely ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben 8-12 perc alatt főzzük meg, majd hűtsük ki, utána pucoljuk meg.

A csirkemelleket hosszában vágjuk be úgy, hogy maradjon körülbelül másfél centi a széléig, majd nyissuk ki a húst, ha szükséges, klopfoljuk ki.

Az előkészített húst mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal.

A kihűlt tojást karikázzuk fel, de le is reszelhetjük.

A sajtot is reszeljük le.

A húst töltsük meg, az egyik oldalára tegyünk a tojásból és a reszelt sajtból, majd hajtsuk rá az üresen maradt részt, de fel is göngyölhetjük. Szükség szerint rögzítsük hústűvel vagy fogvájóval.

A megpakolt húst helyezzük tepsire, szórjunk rá chilipelyhet, utána csorgassunk rá egy leheletnyi olajat. Toljuk 180 fokos sütőbe 30-40 percre, míg aranybarnára sül.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük