Uborkadiéta az álomalakért: egy hét alatt látványos eredményt érhetsz el
Az uborka tökéletes választás, ha fogyni szeretnél, mivel csekély a kalóriatartalma, plusz vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik.
Ha gyorsan készítenél valamilyen hűsítő fogást, ez az uborkaleves a tökéletes választás, főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül, és jól behűtve, jéghidegen a legfinomabb.
A viszonylag semleges ízű uborkát könnyű fűszerezni, a friss zöldfűszerek, mint a kapor, menta, petrezselyem, nagyon jól passzolnak hozzá, de egy kevés citromlé és mustár is sokat dob rajta.
Az uborkát krémessé teheted joghurttal és tejföllel is, előbbivel még könnyedebb lesz, ha pedig túl sűrűnek ítéled, egy kevés vízzel hígítsd.
Az uborkát alaposan mossuk meg, aki szeretné, meg is hámozhatja, majd vágjuk kisebb kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.
Az összes többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk össze. Ha túl sűrű az ízlésünknek, egy kevés vízzel hígítsuk, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára.
Fotók: Getty Images