Tepsis tört burgonya 5 perc munkával: egyszerre ropogós és krémes
Ha unod már a klasszikus krumplis köreteket, akkor ez a sült változat nagy kedvenced lesz: a tényleges munka mindössze 5 perc vele, hiszen a többit a gáztűzhely végzi.
A sült krumplit vétek lenne nem szereti. Nemcsak azért, mert a krumpli önmagában is szuper hozzávaló, ráadásul mindenki számára és mindig elérhető zöldség, hanem azért is, mert rengetegféleképpen variálható, ha köretről van szó.
Számtalan alakot és formát ölthet, amiket különböző fűszerekkel bolondíthatsz meg. Ezúttal egy sütőben sült, sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagyma-granulátummal és olívaolajjal kevert pácban készült variációt mutatunk, amit csupán 25 perc elkészíteni.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra (2x2 cm vagy 3x3 cm-es darabok).
Ezután terítsük szét a krumplikat egy nagy tepsiben.
Szórjuk rá a fűszereket: a sót, a borsot, az őrölt pirospaprikát és a fokhagyma-granulátumot.
Alaposan keverjük össze a krumplit és a fűszereket, majd előmelegített sütőben süssük ropogósra kb. 20-25 perc alatt.
Tökéletes köret húsok mellé, legyen akár marha, akár sertés, vagy éppen vadhús a kísérő.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors