Ananásszal sült omlós csirkemell: egyszerűen készül a mutatós fogás
A tepsis lakoma könnyedén elkészíthető, a hússzeletek tetején ananászkarika és sajt pirul, így lesz ellenállhatatlan.
Az ízletes fogás elkészítése nem emészt fel sok időt. A húsnak jót tesz, ha áll az összekevert fűszerekben, sokkal ízletesebb és omlósabb lesz, úgyhogy ha időd engedi, előző este össze is készítheted az alapanyagokat.
A fogásba hús, paprika, hagyma és ananász kerül, de érdemes más zöldségekkel is gazdagítani. Jól áll neki a roppanósra pirult brokkoli vagy sárgarépa, de többféle színes paprikával is feldobható.
A paprikát és az újhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen. A hagyma zöld végét tegyük félre, tálalásnál használhatjuk.
A chilipaprikát is vágjuk fel tetszőlegesen. Ha nem bírjuk a csípőset, a magját távolítsuk el.
A húst vágjuk tetszőleges csíkokra vagy kockákra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, füstölt paprikával, kukoricakeményítővel, szójaszósszal és ketchuppal.
Az olajat hevítsük fel, majd a húst dobjuk rá és süssük szép pirosra (15-20 perc), közben időnként keverjük át. Ezután adjuk hozzá az előkészített paprikát, újhagymát, chilipaprikát és a lecsepegtetett konzervet. Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet, és 10-15 perc alatt főzzük készre. Közben kóstoljunk, adjunk hozzá reszelt gyömbért, ha pedig szükséges, sót és borsot is.
Az ananászos húst rizzsel kínáljuk, és szórjuk meg az újhagyma mentett végével és szezámmaggal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu