Mexikói stílusban készült, fűszeres grillezett kukorica: vajjal és parmezánnal lesz igazán finom

kukoricacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi bulikaja, de például Mexikóban minden sarkon kapható street food: ott életveszélyesen csípős, sajtos chiliporba forgatják, egészen bátornak kell lenni az elfogyasztásához.

Ez a verzió jóval szelídebb, de azért a füstölt paprika, a parmezán és a lime itt is intenzív ízeket hoz a rendszerbe, ütős élményben lesz részünk.

A nyár egyik legnagyobb slágere a tengeri, legalábbis Szabolcsban így hívják, de a legismertebb neve a csöves kukorica, amit főve, grillezve, salátába pakolva, bárhogy imádunk. Ez a változat nagyon fűszeres, új szintre emeli a jól ismert csemegét, amit a legtöbben jó sok sóval fogyasztunk. Ebben a receptben a pikáns ízeké a főszerep, imádni fogjuk minden harapásnál. Tényleg elképesztő, hogy a jól megszokott főtt kukorica mennyire más lesz így. Próbáljátok ki!

Fűszeres grillezett kukorica

Fűszeres-grillezett-kukoricact

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab friss kukoricacső héjastól
  • 5 dekagramm olvasztott vaj
  • bors (frissen őrölt)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teaskanál őrölt római kömény
  • 1 teaskanál cayenne-bors
  • 2 darab lime
  • 9 dekagramm parmezán
  • 1 teáskanál koriander
Recept idők

Elkészítés:

Olyan kukoricát válasszunk, amelyet a csuhé teljesen körbeölel. A grillt (vagy a sütőt grillfokozaton) felforrósítjuk, a kukoricákat néhányszor átforgatva 15−20 percig sütjük: amíg a csuhé teljesen megfeketedik. Levesszük őket a grillről, majd 20 percre lefedjük, hogy a saját hőjétől továbbpárolódjon a kukorica.

A fűszereket egy kis tálban összekeverjük. A kukoricákat kibontjuk a megpörkölődött héjból, megkenjük az olvasztott vajjal, beleforgatjuk a fűszerkeverékbe, egy kevés limelevet csepegtetünk rá, végül megszórjuk a reszelt sajttal és a durvára aprított korianderrel.

Kukoricarajongóknak ezt az ízekben gazdag salátareceptet is érdemes kipróbálniuk.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük