Mitől lesz igazán finom a sült zöldség? Fűszeres olaj koronázza meg

fszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kamrában megbújó gyökérzöldség legjobb felhasználási módja, ha sütőbe tolva pirosra sütöd, magában és köretként is tökéletes választás.

A gyökérzöldségek sorsa, hogy levesben főjenek puhára, pedig a szerény alapanyagból sokkal több minden kihozható, akár izgalmas köret is.

gyökérzöldségek egyik legjobb felhasználási módja, ha sütőbe tolod őket karakteres fűszerekkel ízesítve. Persze a textúrával is lehet játszani, érdemes a krémesre sült zöldségek mellé magvakat tenni, lehet az dió, mandula vagy fenyőmag. Engedd szabadjára a fantáziádat, akár még kék-, kecske- vagy feta sajttal is színesebbé, ízesebbé teheted a köretet. Ha a húsevők táborát erősíted, akkor karaj- vagy tarjaszeleteket is tehetsz a zöldségek mellé, úgy együtt készül el a hús és a köret.

Fűszeres gyökérzöldségek

fszct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 30 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma, fokhagyma) tisztítsuk meg és daraboljuk fel ízlés szerint, majd helyezzük tepsire.

A tepsire készített zöldségekre szórjuk rá a friss, finomra vágott zöldfűszereket, sót, borsot. Az olajat is csorgassuk a zöldségekre, alaposan forgassuk vele egybe.

A zöldségeket toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 35-50 percre, míg megpuhulnak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük