Aranybarnára sült rántott karfiol: a rózsák fűszeres bundát kapnak

rkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy egyszerű trükkel sokkal izgalmasabbá varázsolhatod a rántott karfiolt, sokkal ízletesebb lesz a bundába öltöztetett finomság.

A karfiol szuper zöldség, remek húshelyettesítő, rengetegféle finomság gyártható belőle, levesek, pörkölt, köretek, de akár még pizza alapja is lehet.

Bár változatosan készíthető el a karfiol, az egyik legnagyobb kedvenc a rántott zöldség. Egy jó nagy adag rántott karfiolnak tartármártással kínálva senki nem tud ellenállni. Igaz, az elkészítése nem két perc, a panírozással elbíbelődik az ember, de megéri! A nagy kedvencet egy apró újítással még csodásabbá teheted: fűszerezd a lisztet, így izgalmas zamattal ruházhatod fel a rózsákat. Ha pedig extra ropogósra szeretnéd, használj a hagyományos morzsa helyett pankót.

A rántott karfiol bő olajban sütve az igazi, de sütőben, jóval kevesebb zsiradék hozzáadásával is készülhet a finomság. Ha sütőben készítenéd, akkor 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg a karfiolt.

Fűszeres rántott karfiol

rkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 darab tojás
  • 1 dl tej
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd bő, sós vízben főzzük félpuhára.

Várjuk meg, míg a roppanósra főtt karfiol kihűl.

A karfiol bundájának valót készítsük elő.

A lisztbe keverjük bele a fűszereket. A tojást és a tejet keverjük egybe. A zsemlemorzsát szórjuk tányérra, majd indulhat a panírozás a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

A bepanírozott zöldségeket bő olajban süssük aranybarnára.

A ropogós karfiolrózsákat kínálhatjuk bármilyen körettel és izgalmas szószokkal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük