Ropogós tortillachips chilivel és parmezánnal sütve: sütőben készül a nassolnivaló

tortillachips2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fűszerezést bátran a szájízedre szabhatod, lehet csípősebb, sajtosabb, de az is elég, ha csak megsózod.

A chipsről mindenkinek a krumpliból készült, olajban sült ropogtatnivaló jut az eszébe, pedig rengetegféle verziója létezik a sós nassolnivalónak: az egészséges zöldségchipseken át a kevésbé diétás, de annál finomabb tortillából készült változatig. 

A tortillachips - az egyszerűség kedvéért - bolti tésztából is készülhet, amit csak formára kell vágni, majd befűszerezni, de ha több időd van, a lapokat is készítsd el házilag. A chipsek most nem serpenyőben, hanem sütőben sülnek, így nem lesz annyira olajos a végeredmény, azonban egy kevés zsiradékra mindenképpen szükség van ahhoz, hogy ropogós legyen a nassolnivaló.

A fűszerezés egyéni ízlésre szabható, a sajt, a chili, a fokhagyma mind-mind jól állnak a tortillából készült chipsnek. 

Fűszeres tortillachips

tortillachips

Hozzávalók 48 darabhoz:

  • 8 darab tortillalap
  • olaj (sütéshez)
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál lenmag (őrölt)
  • 1 teáskanál chilipor
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tortillalapokat fektessük egyesével egy vágódeszkára, majd mindegyik lapot fújjuk le olajspray-vel (ha nincs ilyenünk, nagyon vékonyan kenjük le őket olajjal). Fordítsuk meg őket, a másik felüket is spricceljük le olajjal. A tortillalapokat fektessük egymásra, majd vágjuk a kupacot hatfelé, tehát minden egyes tortillalapból 6 kis háromszöget fogunk kapni.

A reszelt parmezánt, a fokhagymaport, a sót, az őrölt lenmagot, a chiliport és a fűszerpaprikát szórjuk egy simítózáras zacskóba, rázzuk őket alaposan össze. A tortillachipseket is tegyük a zacskóba, majd alaposan rázzuk össze a fűszerkeverékkel, hogy az mindenhol bevonja a háromszögeket.

Tegyük a fűszeres tortillachipseket egy tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a háromszögek, valószínűleg 2 tepsin fognak csak elférni. A chipseket újra fújjuk le olajspray-vel.

Toljuk őket a sütőbe, 10 percig süssük, majd fordítsuk meg őket, tegyük vissza további 5-8 percre, míg ropogósak nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük