Grillezett padlizsán sok fokhagymával: a füstös íz a lelke

Grillezett-padlizsan-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A grillszezonban nemcsak húsos fogásokon érdemes gondolkodni, hanem zöldségesekben is: ezek közül a padlizsán az egyik, amelynek nagyon jól áll a grillezés.

A grillszezon közeledtével a legtöbb embernek a kolbász, a tarja, a szalonna vagy a különféle nyársak (többnyire húsosak) jutnak az eszébe. Abban az esetben sem kell azonban kihagynod a nagy családi vagy baráti grillezéseket, ha nem eszel húst, sőt még sajt nélkül is jóllakhatsz egy ilyen eseményen. 

A zöldségek ugyanis remekül helytállnak a grillrácson is, és most a kedvencemnek, a padlizsánnak hoztam el a receptjét. Mivel ennek a zöldségnek önmagában nincsen jellegzetes íze, nagyon jót tesz neki a faszénen történő sütés, hiszen ezáltal egy semmihez sem fogható füstös aromát kap. Az ízélményt pedig a zöldfűszerek és a sok fokhagyma fokozza.

Grillezett padlizsán

Grillezett-padlizsan

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagy db padlizsán megmosva, felkarikázva
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 db fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az ujjnyi vastagra karikázott padlizsánokat tegyük tálcára, és locsoljuk meg az olívaolajjal.

Szórjuk meg a fűszerekkel, és alaposan forgassuk össze, hogy a szeletek mindkét oldalát átjárják az aromák.

Tegyük őket grillrácsra, és 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára. Félidőben fordítsuk őket a másik oldalukra. Akkor vannak készen, ha kissé fonnyadtnak tűnnek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük