Sütőtökös muffin csokidarabokkal: ezt készítsd a maradék tökből
Ha már minden sütőtökös receptet kipróbáltál, akkor a muffint se hagyd ki a sorból: a szaftos tésztát csokidarabok teszik még különlegesebbé.
Ezzel a muffinnal nemcsak a halloweeni buliban aratsz biztos sikert, hanem minden más alkalommal is, amikor elkészíted. A mutatós díszítés ugyanis egy szuper puha és szaftos belsőt takar, amelyet képtelenség nem szeretni.
A tésztába sütőtökpüré is kerül, ettől lesz nagyon hidratált, és ez adja meg a süti kellemes narancsos színét. A díszítésnél bátran engedd szabadjára a fantáziádat: a kihűlt muffinokat szórd meg színben passzoló cukorgyöngyökkel, és használj hozzá halloweeni témájú díszeket.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj, gyömbér, szerecsendió).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (sütőtökpüré, szójaital, olaj, citromlé, vaníliakivonat), majd keverjük a száraz hozzávalókhoz.
Forgassuk bele a diódarabokat is, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranyszínűre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images