Halloweeni sütőtökös muffin: puha és szaftos a tésztája

11
Nyomtatás
Sutotokos-muffin-halloween-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezekkel a muffinokkal nemcsak a halloweeni időszakot dobhatod fel, hanem bármikor elkészítheted a sütőtökszezonban: a puha és szaftos tésztának képtelenség ellenállni.

Ezzel a muffinnal nemcsak a halloweeni buliban aratsz biztos sikert, hanem minden más alkalommal is, amikor elkészíted. A mutatós díszítés ugyanis egy szuper puha és szaftos belsőt takar, amelyet képtelenség nem szeretni.

A tésztába sütőtökpüré is kerül, ettől lesz nagyon hidratált, és ez adja meg a süti kellemes narancsos színét. A díszítésnél bátran engedd szabadjára a fantáziádat: a kihűlt muffinokat szórd meg színben passzoló cukorgyöngyökkel, és használj hozzá halloweeni témájú díszeket.

Halloweeni sütőtökös muffin

Sutotokos-muffin-halloween

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 g finomliszt
  • 120 g barna cukor (világos)
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 250 g sütőtökpüré
  • 150 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 50 g dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj, gyömbér, szerecsendió).

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (sütőtökpüré, szójaital, olaj, citromlé, vaníliakivonat), majd keverjük a száraz hozzávalókhoz.

Forgassuk bele a diódarabokat is, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranyszínűre. Tűpróbával ellenőrizzük.

Vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon