Narancsos, hamis sajttorta sok fűszerrel: télváró desszert, ami a hangulatodat is felmelegíti
A reformsajttortában gyömbér is helyet kap a narancs mellett, így egy igazán sűrű, krémes és extravagáns ünnepi desszertet készíthetsz.
Hamis sajttortát készíteni nem nehéz, és a megfelelő alapanyagokkal ugyanazt az állagot és közel ugyanazt az ízt érheted el, mint a krémsajtból vagy mascarponéból készült desszertek esetén. Ehhez mindössze kesudióra és sűrű kókuszkrémre (vagy konzerves kókusztejre) lesz szükséged, és egy jó teljesítményű turmix- vagy aprítógépre, amellyel simára pürésítheted őket. Mielőtt azonban nekilátnál a desszert elkészítésének, a kesudiót áztasd forró vízbe legalább 1 órára – így lesz belőle igazán krémes nassolnivaló.
Ennek a változatnak hatalmas előnye, hogy nem kell hozzá sütőt használni, a mélyhűtőt viszont annál többet: ahhoz, hogy tökéletesek legyenek a rétegek, és ne folyjanak össze, minden réteget le kell fagyasztani, mielőtt a következőt rákanalaznád. A megadott mennyiségek egy kb. 10x20 cm-es sütőformához elegendők.
Tegyük az alap hozzávalóit egy aprítógépbe, és dolgozzuk morzsaállagúvá. Kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt sütőformába, majd a kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára a diós morzsát. Tegyük fagyasztóba.
A hamis sajtréteg hozzávalóit szintén tegyük egy aprítógépbe, és kb. 1 percig pürésítsük, vagy amíg egy teljesen sima krémet kapunk. Öntsük az időközben megdermedt diós rétegre, majd a tepsit ismét tegyük a fagyasztóba legalább 15 percre.
A málnás réteg hozzávalóit is tegyük aprítógépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk krémesre. Öntsük a kesurétegre, és tegyük vissza a fagyasztóba, ezúttal legalább 4 órára.
Szeletelés előtt legalább fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu