Kezdd az évet egészségesen: a tonhalsalátát avokádóba töltve is kipróbálhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Pillanatok alatt elkészül, isteni finom, tésztával egybeforgatva vagy kenyérre kenve is kínálhatod a tonhalsalátát.
Hihetetlenül egyszerűen készül, és cseppet sem unalmas ez a tonhalsaláta, hisz az ízek kialakításával bátran lehet játszani. Ha nem szereted a zellert, akkor avokádót használj helyette, ha pedig a hagymával van gondod, cseréld le vékonyra szelt káposztára. A fűszerezésben is engedd el magad, használj csípősebb ízesítőket, egy kis Cayenne-t, majonéz helyett pedig görög joghurttal is kipróbálható a finomság.
A tonhalsalátát kenheted kenyérre, de főtt tésztával is egybeforgathatod, sőt, van, aki egyszerűen sós kekszet ropogtat mellé, de félbevágott avokádóba is beletöltheted. A finomság tipikusan olyan étel, ami frissen a legfinomabb, de hűtőben, jól becsomagolva 3 napig is eltarthatod. Ha kis salátástálkában szeretnéd felszolgálni, akkor tegyél a kence mellé jégsalátát, koktélparadicsomot vagy roppanósra főtt brokkolit.
Ízletes tonhalsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 1 szál angol zeller
- 1 fej (kisebb) lila hagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál majonéz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A konzervet nyissuk ki, a levet csepegtessük le, a halat tegyük keverőtálba.
A zellert, hagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, majd adjuk a halhoz.
A mustárt, majonézt, sót és borsot is adjuk a halhoz, keverjük össze az alapanyagokat, a textúrát ízlés szerint érdemes alakítani, lehet krémesebb vagy darabosabb a tonhalkrém.
Fotó: Getty Images