
Pillekönnyű kakaós piskótatekercs: mascarponés krém kerül bele

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb sütemény, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Az elkészítése nem nehéz, kezdőknek is sikerülni fog!
A finomság elkészítésével nincs sok gond. A lényeg, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz, és még melegen tekerd fel, mert úgy nem fog megtörni a tészta. Ha erre a két dologra figyelsz, mesterműt kínálhatsz.
Így még finomabb!
A tészta puhasága mellett az is lényeges, milyen töltelékkel készül. Szerencsére a tekercsre szinte bármi kerülhet, minden jól áll neki. A receptben egy egyszerű vaníliás mascarponés krém készül, de reszelt citromhéjjal vagy kandírozott narancshéjjal is izgalmasabbá teheted. És persze szezonális gyümölcsök is kerülhetnek a krémhez, a díszítésnél pedig bátran engedd szabadjára a lelkedben megbújó művészt.
-
2023-12-01 06:32:01
-
2023-10-22 08:36:01
-
2023-09-17 08:36:01
Kakaós piskótatekercs mascarponés krémmel

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 8 darab tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál mascarpone
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra melegítsük elő.
A tepsit (40x40 cm) béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Ezután a sárgákat egyenként keverjük hozzá.
A lisztet a sóval, sütőporral és a kakaóval együtt szitáljuk keverőtálba, forgassuk át, majd adjuk a tojásos keverékhez. Ezután a masszát simítsuk az előkészített tepsibe és toljuk az előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig.
Az elkészült tésztát még melegen borítsuk tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra, tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a mascarponét.
A kihűlt tésztát terítsük ki és kenjük meg a krémmel, majd ismét tekerjük fel. Ha szeretnénk, hintsük meg porcukorral a roládot, de csokimázzal is bevonhatjuk, vagy ha maradt a krémből, azt is használhatjuk a díszítésre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!