A leggyönyörűbb karácsonyi torták – Ha így dekorálod, az egyszerű piskótából is ünnepi desszert lesz
A klasszikus karácsonyi édességek mellett a tortának is van helye az ünnepi asztalon.
Az én karácsonyi asztalomra mindig kerül valamilyen torta. A leggyakrabban a diósra esik a választásom, amit nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig lenyűgöző.
A torta alapja a kedvenc 5 tojásos piskótám, ami elronthatatlan! Ha azt szeretnéd, hogy a tészta is kapjon egy kis pluszt, akkor bátran keverj hozzá 1 evőkanál diót 1 evőkanál liszt helyett.
Piskóta:
A tojásokat válasszuk szét.
A sárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig.
A fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
A lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.
A sárgáját és a fehérjét keverjük egybe, ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre. (A sütési idő a sütőtől is függ, ezért fél szemünk mindig legyen rajta.)
Krém:
A tejet mérjük magas falú edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, pudingot, és alacsony láng felett folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Ezután tegyük félre, tegyünk a tetejére egy fóliát, így nem bőrösödik be, és hűtsük ki teljesen.
A vajat és a cukrot keverjük habosra.
A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat, darált diót és a rumot.
Összeállítás:
A piskótát vágjuk két lapra. Ezután az egyik lapot helyezzük tálcára, majd kenjük meg bőségesen krémmel, de gondoljunk a torta oldalára és a tetejére is. A megkent lapra helyezzük rá a másik piskótát. A maradék krémet vigyük fel a torta oldalára és a tetejére.
A tortát tetszés szerint díszítsük fel diódarabokkal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu