Sütőben sült karalábéhasáb: ha meguntad a krumplit

14
Nyomtatás
Karalábéhasáb cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A karalábéhasábok sütőbe tolva, leheletnyi olajjal egybeforgatva pirulnak. Szuper köret húsok mellé, és önmagában, mártogatóssal kínálva is mennyei!

A köretek izgalmas palettáján a sült krumpli a legnagyobb kedvenc. Az egyszerű finomság sokféle változatban készülhet, krumpli helyett más zöldségekből is ki lehet próbálni. Ilyen a karalábé is.

A karalábéhasábok sütőbe tolva és bő olajban is sülhetnek. Mivel a karalábé víztartalma magasabb, mint a krumplié, így ne lepődj meg, ha összeesik a sült zöldség. A karalábé szereti a fűszereket, ha izgalmasabban kínálnád, akkor 1 teáskanál füstölt paprikát is keverj a hasábokhoz.

Karalábéhasáb

Karalábéhasáb ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 fej karalábé
  • kevés olaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk hasábokra.

A hasábokat tegyük keverőtálba és forgassuk egybe az olajjal, sóval és borssal.

Ezután tegyük a hasábokat sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, süssük addig, amíg szépen megpirul és megpuhul (20-25 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon