Serpenyőben sült kelbimbó ropogós baconnel – Mennyei köret krumpli helyett
Tökéletes köret, amely mindössze 3 alapanyagból készül. A kelbimbó és a bacon találkozása a lehető legjobb dolog, ami a zöldséggel történhet, remekül illenek egymáshoz.
A gyors tésztákat mindenki szereti, hisz finomak, és egy fárasztó munkanap után is össze lehet őket dobni. A villámgyors tésztás ételek választéka hatalmas, van, amelyik hidegen is finom, míg más csak melegen, pont mint ez a kelbimbós változat.
A laktató fogás bármilyen tésztával kiváló, lehet az penne, fusilli vagy spagetti. Az elkészítése egyszerű, kezdőknek is sikerülni fog, csupán arra kell figyelni, hogy a kelbimbót ne főzd túl, akkor jó, ha kicsit harapósabb.
Ha hiányolnád a tészta krémességét, akkor 2-3 evőkanál tejfölt vagy krémsajtot keverj hozzá.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A megtisztított kelbimbót lobogó, sós vízben 5-8 perc alatt főzzük roppanósra.
A szalonnát vagy sonkát kockázzuk fel ízlés szerint, és forró serpenyőben a saját zsírján süssük aranybarnára. Ha szükséges, kevés olaj is mehet alá. Az aranybarnára sült finomságot szedjük tányérra, és tegyük félre.
A serpenyőben a kelbimbót 4-5 perc alatt pirítsuk meg.
Az elkészült zöldséget és pirult szalonnát vagy sonkát forgassuk egybe a tésztával. A tésztához a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a reszelt sajtot is adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu