Kivis-avokádós smoothie – A zöld színű vitaminbomba
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Tavasszal is van influenzaszezon, úgyhogy fokozattan szüksége van vitaminra a szervezetnek, és mi sem jobb vitaminforrás, mint a gyümölcs és a zöldség - ebben az italban kivi, avokádó és lime szerepel, csupa zöld színű, egészséges finomság.
A gyümölcsök mellé növényi tej vagy gyümölcslé kerül, amelyiket szeretnénk. Nagyon jól passzol hozzá a mandula-, kókusz-, szójatej, illetve a rostos gyümölcslevek, de akár sima vízzel is hígíthatjuk.
A recept irányadó, ízlés szerint lehet édesebbre, savanyúbbra, sűrűbbre, hígabbra készíteni - szerencsére a smoothie esetében könnyű utólag korrigálni az ízeket. A turmixolást alacsony fokozaton kezdjük, majd kapcsoljuk egyre magasabbra és magasabbra, amíg teljesen krémes nem lesz az ital.
A smoothie-t még tovább lehet fokozni, mehet bele alma, eper, banán, de spenót is, illetve használhatunk fagyasztott gyümölcsöket is. A kivi és a lime bővelkedik a C-vitaminban, az avokádó telítetlen zsírsavakban, B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Fontos, hogy jó érett avokádót és kivit használjunk, különben nagyon nehéz dolgunk lesz a pürésítésnél.
Kivis-avokádós smoothie
Hozzávalók 1 adaghoz
- 0.5 darab avokádó
- 2 darab kivi
- 0.5 darab lime
- 0.25 bögre növényi tej vagy gyümölcslé
- 1 evőkanál méz
- 2 darab jégkocka opcionális
Elkészítés:
Az avokádó húsát kanalazzuk ki, vágjuk össze, a kiviket pucoljuk meg, daraboljuk össze. Adjuk hozzá a tejhez vagy gyümölcsléhez a jégkockákkal együtt.
Turmixoljuk az egészet krémesre, ha túl sűrűnek érezzük, adagoljunk még hozzá folyadékot. Ha teljesen egynemű, krémes az ital, készen vagyunk.
Fotó: Getty Images