Gyors, egyszerű és egészséges: mutatjuk, hogy lesz igazán finom a sült lazac
A rózsaszín húsú hal nagyon kedvelt, ami nem is csoda, hisz szálkamentes, egészséges, ráadásul ízletes fogások alapja lehet.
A lazac kiváló fehérjeforrás, bővelkedik omega 3-ban és rendkívül ízletes. A hal elkészítésére sokféle lehetőség van, csodás párolva, grillezve vagy forró levegős gépben készre sütve.
Az így készült hal sokkal ízletesebb, omlósabb, finom puha, szinte szétolvad a szájban. A lazac majonézes páccal bevonva kerül a gépbe, amely pikáns a Cayenne-borsnak köszönhetően. A receptben írt mennyiség csökkenthető és el is hagyható, ha nem szeretnéd érezni a fűszer erejét.
A majonézt mérjük keverőtálba, majd keverjük össze a sóval, borssal és Cayenne-borssal.
A lazacot kenjük be a majonézes keverékkel. Ezután helyezzük a forró levegős sütő kosarába, és indítsuk el a gépet a halak számára kijelölt programon, vagy állítsuk 180 fokra és 20 percre.
Az elkészült lazacot kínáljuk rizzsel vagy salátával.
Fotó : Botos Claudia/Sóbors