Puha lazac panko- és parmezánbundában – Kívül ropogósra, belül porhanyósra sül

lazac pankó bundában cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megfogadtam, hogy hetente egy halnapot beiktatok az étrendembe valamilyen formában.

Igazából könnyű dolgom van, mert nagyon szeretem a halat és a tenger gyümölcseit, de remélem, hogy mások is fel fogják ismerni, mennyi ízletes fogás készülhet belőlük.

Ha még csak barátkoztok velük, akkor a lazacot ajánlom, egyrészt nagyon mutatós, másrészt könnyen és gyorsan elkészül, ráadásul isteni finom. A lazacot elég akár egy kis vajon vagy olívaolajon sütni, de kezdőknek ajánlom a bundázást, amivel biztos a siker. 

Lazac panko- és parmezánbundában

lazac pankó bundában recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab lazacfilé
  • 1.5 evőkanál citromlé (friss)
  • 120 gramm panko morzsa
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
  • 1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki. A fokhagymát vágjuk egészen apróra. 

A lazacszeleteket fektessük a tepsibe,  mindegyikre spricceljünk citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. 

A panko morzsát és a parmezánt, az olívaolajat, a bazsalikomot és az apróra vágott fokhagymát jól keverjük össze, és ebből a keverékből is tegyünk minden lazacszeletre. 

Addig süssük, amíg a panír aranybarnára nem sül, körülbelül 20 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük