Magával sűrített, isteni borsófőzelék - Édesebb és egészségesebb, sőt, szebb is lesz

borsófőzelék cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak a képeken mutat jól vagy valóban van értelme kicsit leturmixolni a zöldborsófőzeléket? Kipróbáltuk, elmeséljük.

A közösségi média zöldborsófőzeléke már szinte minden esetben szuperzöld, azaz nem csak a borsó, de az azt körülvevő szaftos közeg is borsószínű. Ez azonban kissé félrevezető lehet: sok más főzelékkel ellentétben a zöldborsót nem lehet pusztán magával sűríteni, kell bele valamilyen más anyag is. Az viszont tény, hogy sokkal kevesebb sűrítőanyag kell úgy, ha leturmixoljuk egy részét, elég egy egészen kicsi belőle, de van itt még más titok is.

A zöldborsó héját nem viszi le rendesen a botturmix, így ebben az esetben nem működik a máskülönben általunk is kedvelt, itt-ott beleturmixolós módszer. Nem ússzuk meg, hogy külön ki ne merjünk a főzelékből egy adagot és le ne turmixoljuk, így lehet csak egészen simára dolgozni a zöldborsó héját is. 

A végeredmény egy valóban nagyon szép és szuper egészséges főzelék, ami ugyanakkor egyáltalán nem rugaszkodik el attól, amit megszoktunk.

Magával sűrített zöldborsófőzelék

borsófőzelék cikkbe

Hozzávalók 4 személyre

  • 650 gramm zöldborsó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 deciliter tej/növényi tej
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy nagy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a borsót, felöntjük tejjel, puhára főzzük.

A keményítőt egy kevés tejjel egy kistányérban simára keverjük, majd a főzelékhez adjuk.

A főzelék negyedét kevés lével turmixgépbe merjük, simára dolgozzuk, majd visszaöntjük. Összemelegítjük, majd tálalhatjuk. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük