
Puha mákos süti körtével: egyszerű kevert tésztája van

Pár egyszerű hozzávalóból is mennyei sütit készíthetsz, ez a körtés-mákos kevert a család új kedvence lesz.
Ha egy egyszerű, de mutatós sütire vágysz, próbáld ki ezt a mákos kevertet. Érdemes a desszertet őszre hangolni, puhára sült körtével még finomabb lesz.
A tésztáját kezdők is bátran elkészíthetik, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a formába. Nem csak tepsiben dobhatod össze, tortaformában is: ebben az esetben 24 centi átmérőjűt válassz, és kb. 40-45 percig süsd a süteményt.
A tészta puhaságáról a sütőpor mellett a vaj gondoskodik, nagyon omlós lesz a süti, a mák és a körte párosa pedig garantáltan őszi hangulatot csempész a konyhádba.
-
2023-12-02 11:06:02
-
2023-11-24 07:32:02
-
2023-11-18 09:28:02
Mákos süti körtével

Hozzávalók 16 szelethez
- 3 nagyobb db körte
- 2 ek citromlé
- 150 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 70 g darált mák
- 120 g vaj (puha)
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2 ek tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18x25 centis tepsit.
A körtéket pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, szedjük ki a magházukat. Locsoljunk a negyed körtékre egy kevés citromlevet, tegyük félre.
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sütőport, a sót és a darált mákot. Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a tejet is. Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a massza.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, oszlassuk el, hogy egyenletes vastagságú legyen. A tészta tetejére tegyük rá a négybe vágott körtéket a vágott felükkel lefelé.
Toljuk a sütit a sütőbe 30-40 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!