Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan
A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.
A csirke az egyik talán legkönnyebben variálható hús a konyhában. Sülhet rántva, grillen és roston is, különféle pácokban és bundákban megforgatva. Ezúttal egy darált mandulás bundát sütünk rá, amelytől nemcsak hogy nem szárad majd ki, de kívül is fantasztikusan ropogósra sül.
Akár magában, akár hasábburgonyával, esetleg egy finom salátával vagy mártogatóssal is tálalhatod, minden bizonnyal osztatlan sikert arat majd az egész családban.
A csirkemelleket vágjuk hosszában félbe, majd vastagabb szeletekre.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, és tegyük a sütőrácsot a sütő közepére.
Egy széles és lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd permetezzük meg olajjal, de akár kenhetjük is.
A papírtörlővel szárazra törölt filéknek szórjuk meg mindkét oldalát egy teáskanál sóval és fél teáskanál frissen őrölt borssal.
A mandulát tegyük bele egy elektromos aprítóba, és aprítsuk egészen finom állagúra. Akkor jó, ha már nincsenek benne nagyobb manduladarabok.
Egy közepes tálba tegyük bele a darált mandulát, a maradék sót és borsot, illetve a petrezselymet és az oregánót.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
Egy másik, hasonló méretű tálban verjük fel a tojást a vízzel.
Először a tojásos keverékkel kenjük meg a csirkemellek oldalait, majd hempergessük bele a mandulás keverékbe is.
A bepanírozott csirkemellfiléket fektessük egymás mellé a tepsiben, majd süssük meg a húsokat kb. 15-20 perc alatt.
Ha a mandulakéreg színt kap, vegyük ki a sütőből, és tálaljuk melegében.
Mártogatós és hasábburgonya egyaránt passzol hozzá.
Fotó forrása: Getty Images