
Mutatós csokis-körtés süti: mandulaliszttel készül a finomság

A csodaszép sütemény tésztája puha és különleges, az elkészítése mégsem nehéz, hétköznap is bevállalható.
A körtés finomság tésztája csokiban gazdag, az extra puhaságért a habtejszín felel, és a mandulaliszt is pluszt ad hozzá. Utóbbi őrölt mandulából készül, szénhidrátban szegény, tápanyagokban gazdag, gluténmentes, így sütemények készítésénél különösen ajánlott próbára tenni.
Így lesz még varázslatosabb!
A lédús körte remekül érvényesül a kakaós, csokis masszában, amit 1 teáskanál fahéjjal még izgalmasabbá tehetsz. A mennyei édesség megalkotása nem nehéz, azoknak is sikerülni fog, akik nem annyira remekelnek a konyhában. Bátran próbáld ki hétvégén, de akár hétköznap is kedveskedhetsz vele a szeretteidnek.
-
2023-11-17 08:32:02
-
2023-10-13 08:32:02
-
2023-10-11 10:32:02
Mandulalisztes, csokis-körtés süti

Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab körte
- 12 dkg mandulaliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 15 dkg csoki (tej vagy ét)
- 1.2 dl habtejszín
- 12 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 darab tojás
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A kenyérsütőformát (35x14 cm) béleljük ki sütőpapírral.
A körtéket mossuk meg, az aljukat vágjuk egyenesre.
A mandulalisztet a sóval, sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, és a habtejszínt is keverjük hozzá.
A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a csokis krémet és a mandulalisztes keveréket is adjuk hozzá.
Az előkészített körtéket állítsuk a sütőpapírral bélelt formába, majd az alaposan kikevert masszával öntsük körbe. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!