
10 étel az immunerősítő medvehagymából: csökkenti a gyulladást és a vérnyomást
Az immunerősítő tavaszi medvehagymából érdemes sokat fogyasztani.
Ha a medvehagyma neked is az egyik kedvenc tavaszi alapanyagod, akkor a belőle készülő fűszervajat semmiképp ne hagyd ki a repertoárodból. Az elkészült kence remekül illik pirítóshoz, de bármilyen más fogáshoz is fogyaszthatod, amihez fűszervajat használnál. A receptben a fűszervaj alapja növényi vajalternatíva, amit igény szerint hagyományos vajra is cserélhetsz.
Ha pedig nemcsak a piacon vennél az ízes fűszernövényből, de egy családi kirándulás során magad szednéd, akkor innen megtudhatod, pontosan mire figyelj, mielőtt begyűjtenéd.
Tegyünk minden hozzávalót tálkába, és alaposan dolgozzuk össze.
Az elkészült fűszervajat takarjuk le fóliával, vagy tegyük légmentesen zárható tárolóba, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu