Tartalmas, sűrű zöldségleves marhahússal – Nem lesz szükség második fogásra
Sokszor semmi másra nincs szükség, mint egy jó meleg, tápláló levesre, amelyből a tested minden szükséges tápanyagot megkap.
A téli zord napokon mindenki örül egy jó nagy tányér levesnek, ami tele van minden jóval. Ilyen ez a tárkonyos leves is, amit bátran tovább gazdagíthatsz. A leves remek választás hétvégére, vagy az ünnepi asztalra is tervezheted. Ha így teszel, mindenképp dobd még fel egy kis kelbimbóval és friss petrezselyemmel.
A receptben a gombócok a levesben főnek puhára, de másképp is indíthatod a fogást. A hagymadinsztelés előtt a gombócokat átpiríthatod, majd tedd félre, és ha az összes zöldség a fazékba került, akkor rakd vissza a tárkonyos húsgolyókat.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt. Ezután formázzunk tetszés szerinti gombócokat a húsból, és tegyük félre.
Vegyünk elő egy magas falú lábast, és kevés olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a tetszés szerint felvágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és krumplit. Miután a zöldségeket alaposan egybekevertük, öntsük fel vízzel, és fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal.
A levest főzzük 10-15 percig, majd tegyük bele a húsgombócokat, és főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. (A főzési idő függ attól, mennyire testesek a gombócok, és hogy milyen méretűre vágtuk a zöldségeket.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu