Melengető, tárkonyos húsgombócleves: ízletes és kiadós

15
Nyomtatás
tárkonyos húsgombócleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tartalmas levesbe marhahúsgombóc kerül tárkonnyal fűszerezve. A leves elkészítése egyszerű, az íze azonban nagyszerű, akár az ünnepi menübe is beiktathatod.

A téli zord napokon mindenki örül egy jó nagy tányér levesnek, ami tele van minden jóval. Ilyen ez a tárkonyos leves is, amit bátran tovább gazdagíthatsz. A leves remek választás hétvégére, vagy az ünnepi asztalra is tervezheted. Ha így teszel, mindenképp dobd még fel egy kis kelbimbóval és friss petrezselyemmel.

Így is lehet

A receptben a gombócok a levesben főnek puhára, de másképp is indíthatod a fogást. A hagymadinsztelés előtt a gombócokat átpiríthatod, majd tedd félre, és ha az összes zöldség a fazékba került, akkor rakd vissza a tárkonyos húsgolyókat.

Melengető, tárkonyos húsgombócleves

tárkonyos húsgombócleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • fél teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál tárkony
  • kevés olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 2 darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt. Ezután formázzunk tetszés szerinti gombócokat a húsból, és tegyük félre.

Vegyünk elő egy magas falú lábast, és kevés olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a tetszés szerint felvágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és krumplit. Miután a zöldségeket alaposan egybekevertük, öntsük fel vízzel, és fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal.

A levest főzzük 10-15 percig, majd tegyük bele a húsgombócokat, és főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. (A főzési idő függ attól, mennyire testesek a gombócok, és hogy milyen méretűre vágtuk a zöldségeket.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon