Így készül a selymes mustár házilag: csak 15 perc munka van vele

mustár
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehetnek benne egész mustármagok, lehet teljesen krémes, mindegy, hogy készíted, a házi mustár mindenhogyan isteni és adalékanyagoktól mentes.

Ha adalékanyagoktól mentes mustárt keresel, készítsd el házilag. Rendkívül egyszerű a receptje, ráadául könnyedén a saját ízlésedre szabhatod. Ha darabosabb mustárt szeretnél, készítsd mustármagból, amit egészben is hagyhatsz, de simára is őrölhetsz, ha krémesebbet szeretnél, csak mustárport használj, vagy lehet akár vegyesen is. 

Az ízesítés is rád van bízva: a mustár, a víz és az ecet kötelező résztvevő, de az már csak rajtad múlik, hogy édesebb, sósabb vagy csípősebb irányba viszed. Ha picit édeskére szeretnéd, mézet adj hozzá, ha csípősebbre, chilit, ha pedig szép sárga színt szeretnél elérni, kurkumával gazdagítsd. Ha extra ízeket csempésznél bele, zöldfűszerekkel is feldobhatod, sőt, víz helyett sört is használhatsz.

Mustár házilag

mustár2

Hozzávalók 3 decihez:

  • 100 gramm mustárpor
  • 125 milliliter víz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál kurkuma (opcionális)
  • 1 evőkanál méz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is.

Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávalók, hagyjuk állni 10 percig. Utána öntsük fel az ecettel. Ekkor még folyékony lesz, de ahogy áll, sűrűsödik majd. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe. Légmentesen zárható üvegben körülbelül 1 évig eláll.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük