Hűsítő narancsos-málnás sorbet: alig valamiből készül

Nyomtatás
narancsos-malnas-sorbet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyár már a küszöbön, és mi más is eshetne jobban a tikkasztó hőségben, ha nem egy finom, házi készítésű sorbet?

A forró nyári napokon a legtöbben csak valami hidegre vágynak, legyen az akár egy limonádé, akár egy friss saláta hideg öntettel, vagy egy gombóc finom fagylalt. Éppen ez a gondolat ihlette meg bennem a házi sorbet ötletét is, amelyhez a kedvenc gyümölcseimet, a narancsot és a málnát használtam fel.

Ennek a receptnek a különlegessége az egyszerűségében rejlik, ugyanis csupán 4 összetevőre van hozzá szükség, és alig 20 perc alatt elkészítheted. A narancs, a málna és a citromlé is mind frissen kerül a sorbet-ba, az édességről pedig a juharszirup fog gondoskodni.

Narancsos-málnás sorbet

narancsos-malnas-sorbet

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 5 db narancs
  • 125 g málna
  • 3 ek. juharszirup
  • 2 ek. citromlé (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A narancsok felső 1/4 részét vágjuk le, majd vájjuk ki a héjból a gyümölcshúst egy kanállal. Az ép héjakat ne dobjuk ki, hanem tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rájuk.

A kivájt húst daraboljuk fel, dobjuk bele egy turmixgépbe. A málnát mossuk meg, és szintén adjuk hozzá a turmixgépben várakozó narancsokhoz.

Turmixoljuk le az egészet, majd öntsük jégkockatartóba a sorbet-alapot. Tegyük egy éjszakára a fagyasztóba.

Másnap a megfagyott sorbet-kockákat tegyük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a juharszirupot és a citromlevet (opcionális).

Nagy sebességgel turmixoljuk össze az egészet, amíg szép, homogén állagú nem lesz (3-4 perc).

Ezután tegyük fagyasztásra alkalmas dobozba, majd fagyasszuk le pár órára.

Az elkészült sorbet-t stílusosan kínáljuk a narancsok héjában. 

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon