Könnyed, padlizsános bruschetta – Szuper előétel vagy gyors vacsora

padlizsános bruschetta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Isteni, zöldségekkel megpakolt ropogós kenyér a bruschetta, az alapot bátran lehet variálni.

Valójában egy jól megpakolt pirítós az olaszok kedvelt előétele, a bruschetta, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz és biztosan mindenki szeretni fog. Finom borok mellé is illik, de forróbb napokon könnyed vacsoraként is kínálhatod. Az alap paradicsommal készül, pirított bagettre kell halmozni, majd olívaolajjal meglocsolni.

A paradicsomos változat mellett a paprikás verzió is nagyon finom, a zöldség sütőben vagy grillen készítve lesz a legfinomabb. Ha még izgalmasabban és bőségesebben szeretnéd tálalni, akkor sült padlizsánkockákat is keverj hozzá. 

Padlizsános bruschetta

padlizsános bruschetta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 darab bagett
  • 1 darab padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A padlizsánt kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

A bagettet szeleteljük fel, majd fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsolgassuk meg olívaolajjal, süssük 5 percig. 

Egy serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olajat, dobjuk rá a fokhagymát és pirítsuk kicsit meg. Tegyük hozzá a padlizsánt, a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és morzsoljuk rá a zöldfűszereket. Várjuk meg, amíg a zöldségek kicsit összeesnek, nagyjából 10 percig pároljuk.

Tegyük a kenyerekre a zöldséges keveréket, locsolgassuk meg olívaolajjal a tálalásnál.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük