Padlizsánpizza a sütőből: friss paradicsom és sajt gazdagítja

12
Nyomtatás
padlizsán pizza cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A padlizsánpizza szósz nélkül készül, paradicsommal és sajttal gazdagítva. A gusztusos finomság jólesik magában és kísérőként is kínálható.

A pizza kedvelt utcai étel, amit otthon is össze lehet dobni. Sőt egészen különleges recepteket is ki lehet próbálni, amelyekben tészta helyett zöldség adja az alapot. Ilyen a karfiolból, brokkoliból, cukkiniből vagy padlizsánból készült változat.

Így is lehet!

A paradicsommal és sajttal készült zöldséges "pizza" húsok mellé is kínálható, remek kísérő, de természetesen önmagában is finom. A feltét lehet sonka, szalámi vagy más, amit jónak vélsz.

Paradicsomos padlizsánpizza

padlizsán pizza ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • 10 dkg paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt és a paradicsomot mossuk meg. Ezután a padlizsánt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig vékonyan karikázzuk fel.

A padlizsánszeleteket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A padlizsán tetejére tegyünk a paradicsomszeletekből, majd sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Ezután a reszelt sajtot is szórjuk a padlizsánpizza tetejére. (Kevés olajat is fújhatunk rá.)

A padlizsánpizzát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon