Mennyei paradicsomos rizottó: mascarponéval dúsítva lesz igazán krémes

prcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rizottó egyszerű étel, mégis lehet impozánsan tálalni, minden falatja maga lesz a mennyország.

A rizottó az olasz konyha nagy kedvence, számtalan variációban kipróbálható, akkor jó, ha krémes állagú, ennek érdekében az alaplé mellé mascarpone és parmezán is kerül ebbe a receptbe.

A rizottó készítése művészet, egyszerűnek tűnik, de ha nem tartod be a kötelező szabályokat, akkor kellemetlen meglepetés érhet. Hogy elkerüld a malőrt, rizottórizzsel dolgozz, aborio vagy carnaroli a legjobb választás. A hagymát párold puhára, az alaplét pedig forrón, fokozatosan adagold a rizshez. Arra is figyelj, hogy alacsony láng felett készüljön a rizottó.

Ha kifejezetten szereted a paradicsomos ételeket, akkor ez a paradicsomos rizottó hatalmas kedvenced lesz.

Paradicsomos rizottó mascarponéval

prct

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 180 g rizottórizs
  • 400 g paradicsomkonzerv
  • 600 ml zöldség- vagy csirkealaplé (forró)
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 g parmezán
  • 30 g mascarpone
  • 4 levél bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A felforrósított olajra dobjuk rá a finomra vágott hagymát, pároljuk üvegesre.

Miután a hagyma összeesett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst is keverjük hozzá. Körülbelül 2-3 perc után a paradicsomkonzervet adjuk a rizshez, alacsony láng felett forraljuk egybe, majd az alaplé felét öntsük rá. Miután a rizs felszívta az alaplét, merőkanalanként adjuk hozzá a maradék levet, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A reszelt parmezánt, mascarponét, bazsalikomot (aprítva) az utolsó 5 percben adjuk a rizottóhoz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük