Parmezános bundában sült csirkemell: rizsliszttel készítve különlegesen finom

pcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár a sajtot leggyakrabban töltelékként használják, frissensültek bundájában is remekül érvényesül.

A hús és a sajt találkozásából mindig fantasztikus finomságok készülnek. A legtöbb receptben a sajt töltelék formájában érvényesül, esetleg a sütőben készült húsoknál ráolvad a szeletekre, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy frissensültek bundájába is kerülhet. Persze nem mindegy, milyen sajtot használsz és milyen az a bunda. Frissensülteknél a parmezánt zsemlemorzsába szokás keverni, ha azonban ennél is különlegesebben szeretnéd szervírozni a húst, akkor rizslisztes masszába forgasd a reszelt sajtot.

Persze finomlisztet is lehet használni, de akkor a bunda állaga másmilyen lesz, rizsliszttel sokkal ropogósabb, finomabb, jól érvényesül benne a parmezán és a bors zamata. Az ősi gabonát könnyen be lehet szerezni, igaz, az ára kicsit borsos, de nagyon megéri. A vásárlásnál figyelj oda, ha nyirkos a bolt levegője, ellenőrizd le, milyen a rizsliszt állaga.

Parmezános bundában sült csirkemell

pcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dekagramm rizsliszt
  • 20 dekagramm parmezán
  • 1 darab tojás
  • 2 deciliter víz vagy tej
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • 80 dekagramm csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeljük le.

A csirkemellfilét vágjuk szeletekre, csíkokra vagy kis darabokra, majd mindkét oldalát sózzuk le és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.

A rizslisztet öntsük keverőtálba, forgassuk hozzá a borsot, a reszelt sajtot, a folyadékot (víz vagy tej) és a tojást, a masszát keverjük csomómentesre. A húst mártsuk bele a bundába, utána forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük