Pihe-puha meggyes pite: gyorsan kész van a kevert alap

23
Nyomtatás
Meggyes-pite-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a meggyes pite a nyár kedvenc sütije lesz: az álompuha kevert tészta percek alatt összeáll, az egészet pedig lédús meggy teszi tökéletessé.

A nyári kevert tésztás piték mindent visznek: ha van egy jó alapod, akkor kedved szerint variálhatod a gyümölcsöket, és kevés munkával mutatós, mennyei sütit készíthetsz. Ez a meggyes is épp ilyen: a tészta percek alatt összeáll, az idő legnagyobb részét inkább a gyümölcs kimagozása viszi el – de még azzal együtt is fél órán belül maradsz.

A recept különlegessége, hogy tej és tojás nélkül készül, így vegánként is megeheted, vagy más diétába is beillesztheted. Tej helyett növényi ital kerül a sütibe, a tojást pedig kókuszjoghurt helyettesíti. Ha pedig más tojáshelyettesítő alternatívákra is kíváncsi vagy, akkor ebben a cikkben olvashatsz róluk részletesebben.

Pihe-puha meggyes pite

Meggyes-pite

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához

  • 400 g meggy
  • 1 ek. kukoricakeményítő vagy liszt
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.25 tk.
  • 130 g cukor
  • 180 ml szója- vagy más növényi ital
  • 2 ek. kókuszjoghurt
  • 120 ml olaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1 közepes biocitrom reszelt héja
  • 2 tk. porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, és tegyük egy nagyobb tálba. Szórjuk rá a kukoricakeményítőt (vagy lisztet), alaposan forgassuk össze, és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot.

Egy kisebb edényben keverjük össze a növényi italt, a joghurtot, az olajat, a vaníliakivonatot, a citrom levét és héját, majd öntsük a száraz hozzávalókra. Egységesítsük a masszát, de vigyázzunk, ne keverjük túl sokáig: ha a buborékok kiszöknek belőle, a süti nem fog megnőni.

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rendezzük el a tetején a meggyeket. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 50-60 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk 15 percig hűlni, majd vegyük ki a sütőformából, és szeletelés előtt várjuk ki, amíg teljesen kihűl.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon