Pisztáciás, aszalt gyümölcsös fudge: sűrített tej és fehér csoki az alapja

fudge
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sűrített tejtől és a csokoládétól krémes és puha a fudge, amelyben tökéletes kontrasztot képez a ropogós pisztácia.

Ha édesszájú vagy, ezt a desszertet imádni fogod, a fehér csokis fudge isteni finom, ráadásul gyorsan és egyszerűen készül. Az alapja rengeteg csokoládé és sűrített tej, utóbbitól lesz puha és krémes az édesség. A masszába bármit keverhetsz, ez most egy pisztáciás-vörös áfonyás változat, de más fajta magvakkal és aszalt gyümölccsel is tökéletes, sőt, fehér helyett étcsokival is.

A kész fudge a hűtőben akár 2-3 hétig is eláll, de le is fagyaszthatod, légmentesen zárható dobozban 2 hónapig tárolhatod a mélyhűtőben – habár erősen kétlem, hogy maradna belőle annyi.

Pisztáciás, fehér csokis fudge

fudge2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 400 gramm sűrített tej (cukrozott)
  • 450 gramm fehér csokoládé
  • 1 csipet
  • 75 gramm pisztácia
  • 100 gramm vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit és a pisztáciát vágjuk durvára.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis jénait/kerámia sütőtálat úgy, hogy a papír széle túllogjón a tál peremén.

Tegyük egy hőálló tálba a sűrített tejet, a fehér csokit és a sót. 

Forrósítsunk vizet egy lábasban, majd tegyük a vízgőz fölé a tálat. Kevergetve melegítsük az alapanyagokat, míg a fehér csokoládé el nem olvad, és selymes, egynemű nem lesz a massza. Vegyük le a vízgőzről a tálat.

Forgassuk a masszába a pisztácia és a vörös áfonya háromnegyedét. A sűrű masszát egy spatula segítségével kanalazzuk az előkészített tálba, egyengessük el benne. Szórjuk meg a maradék pisztáciával és vörös áfonyával. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, mielőtt szeletelnénk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük