
Pufi, citromos keksz krémsajttal gyúrva: könnyed, gyümölcsös teasütemény

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

8 szuper, változatos recept főtt tojással: a salátától a fasírtig

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan
Ha szereted a citromos sütiket, ez a keksz is biztosan a kedvenced lesz, ráadásul nagyon egyszerűen készül.
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni ezt a pufi, citromos kekszet. Kívül ropogósra, belül puhára, levegősre sül, eteti magát, olyan finom, úgyhogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle.
A süti összeállítása nagyon egyszerű: össze kell gyúrni a hozzávalókat, majd pihentetni a tésztát, végül golyókat formázni belőle, porcukorba hempergetni és mehet a sütőbe. Ahogyan sül, kilapul és megrepedezik a külseje, de pont ettől lesz szép a keksz, a fehér porcukor nagyon jól fog mutatni rajta.
Ha nem vagy annyira édesszájú, el is hagyhatod a porcukros hempergetést, ha pedig különlegesebb végeredményre vágysz, a cukrot kakaóval vagy fahéjjal is gazdagíthatod. Nem csak citrommal, naranccsal is működik ez a recept, érdemes kipróbálni.
Pufi, citromos keksz

Hozzávalók 25 darabhoz
- 60 gramm vaj (puha)
- 60 gramm krémsajt
- 200 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 2 darab biocitrom
- 1 csipet só
- 280 gramm liszt
- 2 teáskanál keményítő
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- porcukor (hempergetéshez)
Elkészítés:
A vajat és a krémsajtot keverjük habosra robotgép segítségével. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük alaposan össze. Keverjük bele a tojást is. Reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve öntsünk hozzá 3 evőkanál citromlevet.
Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a keményítőt. Forgassuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Mikor összeáll a massza, fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsünk a tésztából 2-3 centis golyókat, majd forgassuk meg őket porcukorban. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet, majd 12-13 percig süssük a kekszeket.
Hagyjuk hűlni, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors