Pihe-puha csodakifli: több napig omlós marad a tészta

3
Nyomtatás
Régimódi csodakifli cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A porhanyós tészta napokig megőrzi szerethető állagát, ezért érdemes dupla adaggal gyártani a finomságot.

Az édes kiflik palettáján az egyik nagy kedvenc a csodakifli. A süti tésztája elképesztően omlós, helyesen tárolva (légmentesen lefedve) több napig megmarad ez a textúra. A finomság bármilyen édes töltelékkel kenhető, jól áll neki a lekvár, kakaó vagy a dió.

Így is lehet!

A kisült kifliket még melegen forgasd meg porcukorban, úgy sokkal gusztusosabb és finomabb a csodakifli, de vaníliás cukor is kerülhet rá. Ha szilvalekvárral töltöd meg a kiflit, akkor fahéjas porcukorral dobd  fel a finomságot!

Régimódi csodakifli

Régimódi csodakifli ct

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 1.5 dl langyos tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál liszt a tejbe keverve
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál libazsír
  • kevés liszt a tészta alá
  • porcukor a hempergetéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejbe keverjük bele a cukrot, élesztőt és 1 teáskanálnyi lisztet, majd takarjuk le konyharuhával, és néhány percig várjunk, míg felfut az élesztő.

A többi liszthez adjuk hozzá a sót, vaníliás cukrot, tojássárgáját, zsírt és a felfutott élesztőt, majd dagasszuk ki a tésztát. Ezután takarjuk le konyharuhával, és 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztacipót osszuk két részre, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra, először az egyik tésztát, majd a másikat is. A kinyújtott tésztát kenjük meg tetszőleges lekvárral vagy szórjuk meg kakaóval. A tésztát vágjuk háromszögekre, tekerjük fel, és formázzunk belőle kiflit.

A töltött kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre. (A sütési idő 5 perccel több is lehet, ez sütőfüggő!)

A kész kifliket még melegen forgassuk porcukorba, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon