Szaftos húsgolyó répával és spenóttal dúsítva, sütőben sütve

húsgolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szaftos, puha, isteni és még egészséges is az alábbi húsgolyó, akár diétába is beilleszthető, ugyanis sütőben sül.

Nemcsak azért érdemes elkészíteni ezt a húsgolyót, mert pillanatok alatt összedobhatod, hanem azért is, mert a legfinnyásabb gyerek is megeszi majd a zöldségeket ebben a formában. A masszát ugyanis brokkoli, spenót, répa és petrezselyem gazdagítja - bár ízben nem fognak dominálni, puhává és színessé teszik a húsgolyót.

A megszokott receptektől eltérően az alábbi változatba olvasztott vaj is kerül, ettől még szaftosabb lesz. Ha gluténmentesre készítenéd, zsemlemorzsa helyett mandulalisztet is használhatsz.

Ha esetleg nem kapsz bébispenótot, 3-4 levél kelkáposztát adj a masszához, ha pedig a pulykahúst nem kedveled, darált sertés- vagy marhahúsból is készülhet a golyó.

Répás, spenótos húsgolyó

húsgolyó2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 500 gramm darált pulykahús
  • 3 nagy darab brokkolirózsa
  • 30 gramm bébispenót
  • 1 közepes darab répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucoljuk meg, a brokkolirózsákat főzzük vagy pároljuk félpuhára pár perc alatt. Dobjuk őket aprítógépbe a spenóttal és a petrezselyemmel együtt, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg egészen kis darabokra mennek szét a zöldségek. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb sütőlapot.

Keverjük össze a húsgolyó minden hozzávalóját egy tálban. Ha túl ragacsos, még mehet bele 1 evőkanál zsemlemorzsa. Készítsünk a masszából 28-30 golyót, majd tegyük őket a tepsire.

15-18 percig süssük őket, míg barnák nem lesznek kívülről.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük