Pirított, tojásos bulgur roppanós zöldségekkel: rostban gazdag köret
A szójaszósz az ázsiai étel lelke, amely egyszerre sóz és ízesít, a semleges ízű bulgurt egészen új szintre emeli.
A bulgur egészséges és finom, rizs helyett, köretként is alkalmazható. Az egyik leghíresebb bulgurral készült étel a tabulé, amelybe jó sok petrezselyem, menta és paradicsom is kerülhet.
A recept kiegészíthető, ízlés szerint alakítható, bátran keverhetsz bele apróra kockázott uborkát vagy paprikát.
A saláta a bekeverés után azonnal kínálható, de érdemes picit várni a felszolgálásával (1-2 órát), mert úgy lesz ideje összeérni az ízeknek. A tabulé kiváló önálló fogás, de köretként is tálalható, sültek mellé szuperül illik.
A bulgurt tegyük tálba, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű meleg vízzel, takarjuk le. A bulgurt hagyjuk így állni 30 percig, vagy míg megdagad és felszívja a vizet.
Míg a bulgur pihen, addig a zöldségeket (hagyma, petrezselyem, paradicsom, menta) mossuk meg és vágjuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk.
A bulgurt és az előkészített zöldségeket keverjük egybe, majd forgassuk hozzá a sót, borsot, olívaolajat és a citromlét.
Fotó: Getty Images