Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
A fahéjtól illatos szilvalekvár kap egy kis extrát, ami miatt érdemes különlegesebb süteményekben felhasználni a házi finomságot.
Az ősz édes ajándéka a finom, illatos szilva, mely nemcsak frissen, hanem aszalva is mennyei. A szilva egészséges és ízletes, melyből csodás dolgok készülhetnek.
A gyümölcsöt érdemes tartósítani, például fűszeres befőtt formájában. Érdemes a receptben írt fűszerek mellé vaníliarudat is tenni. A fűszeres folyadékot akár kétszer is felforralhatod, úgy még intenzívebb lesz az íze. Ha így próbálnád ki, akkor a cukrot csak a második forralásnál keverd a folyadékhoz.
A vizet mérjük edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, a citrom facsart levét és héját. Alacsony láng felett forraljuk fel, majd szűrjük le.
A szilvákat mossuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe, magozzuk ki. A szilvákat helyezzük tiszta üvegekbe, majd mindegyik üvegbe tegyünk 2 evőkanál rumot és erre öntsük rá a fűszeres folyadékot.
A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images