
Tartalmas sós palacsinta brokkolis töltelékkel: a sajttal se spórolj

A sós palacsinták királynője ez a brokkolis töltelékkel készült változat, mely nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is.
A palacsinta édesen és sósan is jó választás. Ha egy jó ebédet készítenél belőle, akkor a hortobágyi mellett érdemes kipróbálnod ezt a brokkolisat, mely hús nélkül is csodálatos.
A brokkolis palacsinta nem csak a tölteléke miatt különleges, a tésztája is az, mivel friss petrezselyem gazdagítja, amit bátran cserélhetsz snidlingre vagy néhány levél bazsalikomra. A töltelék krémes és ízletes, a brokkoli mellé reszelt sajt, sajtkrém és tejföl kerül. Látványos, izgalmas fogás, melyet a palacsinta és a brokkoli szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk.
-
2023-11-12 11:08:01
-
2023-10-20 08:32:01
-
2023-10-19 07:32:02
Sajtos-brokkolis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 700 ml tej
- 4 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- kevés olaj a sütéshez szükség szerint
Töltelék:
- 1 fej brokkoli
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 100 g reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
- 100 g krémsajt
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A tejet a tojással, olajjal és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd apránként adjuk a tojásos keverékhez. A csomómentesre kevert masszát forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a szokásos módon.
A brokkolit szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük 7-8 percig. Ezután szűrjük le és aprítsuk finomra, majd forgassuk hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, sajtot, krémsajtot és a tejfölt.
A palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel és kínáljuk, ha szeretnénk, még reszelt sajttal megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!