Pirított gombával töltött rántott csirkemell: kiadós és nagyon finom ebéd
A gombás tölteléknek köszönhetően a rántott csirkemell sokkal szaftosabb és laktatóbb lesz.
A csirkés ételek igazi közönségkedvencek: a csirkemell finomabbnál finomabb fogásokat ihlet meg, ráadásul még meg is lehet tölteni. Ezúttal kecskesajttal és friss spenóttal készítjük el, amelyek nemcsak mesés ízt, de szép színt is adnak majd a húsnak.
Kb. fél óra alatt elkészíthető, és nem sok alapanyagot kíván, de a reszelt mozzarellát ki ne hagyd, mert így lesz belőle végezetül egy rendkívül finom és laktató fogás.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, és tegyük félre.
A spenótot öblítsük le, majd csepegtessük le. A mozzarellát reszeljük le.
Egy nagy serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a spenótot, és 3-5 perc alatt, közepes lángon fonnyasszuk meg.
A kecskesajtot morzsoljuk bele, majd addig főzzük, amíg a sajt bele nem olvad, ez kb. 1-2 perc. Ekkor keverjük hozzá a chilipelyhet is, majd tegyük félre.
Készítsük elő a csirkemelleket. Egy éles késsel ejtsünk a mellek hosszanti oldalára merőlegesen bemetszéseket, kb. 6-8 rést mellenként, egymás mellett. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a csirkét!
Minden kis résbe töltsünk egy teáskanál segítségével a töltelékből.
A csirkemellek tetejét sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül hintsük meg a fűszerpaprikával is.
Minden csirkemell tetejére szórjunk reszelt mozzarella sajtot.
A töltött csirkemelleket tegyük bele a tepsibe, és süssük készre kb. 20-25 perc alatt. Az utolsó 10 percre nyugodtan emeljünk egy picit a hőfokon, hogy a sajt egy picit megpirulhasson.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu