Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

5
Nyomtatás
zoldborsotocsni-sajttal
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Végre újra felbukkant a piacon a friss, ropogós, édes zöldborsó. A legjobb, amit tehetsz vele, ha készítesz belőle egy egyszerű, mégis ízletes tócsnit.

A tócsnit biztosan nem kell bemutatni senkinek, az egyszerű, krumplis változat ősidők óta ismert. A természet azonban a kísérletező kedvűeket arra sarkallta, hogy más hozzávalókat is kipróbáljanak. Így született meg a zöldborsótócsni!

Ezúttal trappista sajttal és egy kis petrezselyemmel dobtuk fel, hogy egy kis huncutságot csempésszünk ebbe az egyszerű köretbe.

Sajtos zöldborsótócsni

zoldborsotocsni-sajttal

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 300 g zöldborsó
  • 2 db tojás
  • 2 db újhagyma
  • 120 g trappista sajt
  • 100 g búzaliszt
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 1.5 ek. petrezselyem
  • 0.5 tk.
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb karikákra. A sajtot reszeljük le.

Egy közepes méretű lábasban forraljunk fel vizet és főzzük benne kb. 5 percig a zöldborsót.

Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.

A zöldborsó felét tegyük bele egy aprítógépbe, adjuk hozzá a tojásokat és az újhagymát. Pürésítsük simára a keveréket kb. 1-2 perc alatt.

Öntsük át a keveréket egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a maradék zöldborsót, a reszelt sajtot, a lisztet, a sütőport, a sót és a petrezselymet.

Keverjük alaposan össze.

Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, közepes lángon.

Egy evőkanál segítségével adagoljuk a kis tócsnikat a serpenyőbe, ha lehet, korong alakúra formázva.

Oldalanként süssük őket kb. 2-2,5 percig, amíg aranybarnára nem sül minden oldaluk.

A kisült tócsnikat szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, már tálalhatjuk is.

Köretként vagy akár főételként is fogyaszthatjuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon