Villámgyors quesadilla sajttal és sonkával töltve – Melegszendvicssütőben is készülhet

sajtos-sonkás quesadilla cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sima melegszendvicsnél egy fokkal izgalmasabb gyorsétel a quesadilla, a feltéteket kenyér helyett tortillalapra pakolják.

A sajtos-sonkás melegszendvicset mindenki szereti, nálunk a vacsorák és a szikkadt kenyerek/kiflik vagy zsömlék megmentője. Salátával kínálva akár könnyed ebéd is lehet, de reggelire is tökéletes. A mexikói konyha egyik kedvence a tortilla, a lapkenyér, amely csak egy vékony tészta, viszont remekül pirítható és süthető. Ebbe kerülhet a sonkától a csirkehúsig bármi, sok olvadt sajttal és ízlés szerint csípős szósszal szervírozva.

A tortilla mellé nagyon jól illenek az olyan mártogatósok, mint a guacamole vagy a salsa. Érdemes kétféle sajttal megtölteni, egy kevésbé hangsúlyossal, mint a mozzarella, és egy zsírosabbal, mint a cheddar. Nem lesz vele sokkal több munkád akkor sem, ha házi tortillával sütöd. 

Sütheted húsmentesen is, ez esetben mehet bele vörösbab, amely amúgy is népszerű a mexikói konyhában, elég csak a chili con carnéra gondolnod, de tehetsz bele édeskrumplit is, úgy nemcsak tökéletes lesz az ízharmónia, hanem elképesztően laktató ételt is kapsz.  

Sajttal és sonkával töltött quesadilla

sajtos-sonkás quesadilla recept

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 8 darab tortillalap
  • 8 szelet sonka
  • 8 evőkanál kukorica
  • 100 gramm mozzarella
  • 100 gramm cheddar sajt
  • 0.5 darab lime leve
  • opcionális tabasco szósz
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mozzarellát és a cheddart reszeljük le. A tortillalapok egyik felére fektessünk egy szelet sonkát. Tegyük rá a kukoricát, facsarjunk rá egy kevés limelevet, öntsünk rá ízlés szerint pár csepp tabascót. Szórjuk meg bőven sajttal. Hajtsuk rá a tortilla másik oldalát, nyomjuk össze. 

Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, közepes lángon melegítsük. Tegyük bele a tortillalapot, várjunk, amíg kicsit megpirul és a sajt elkezd olvadni. Közben vegyünk elő egy tányért. Csúsztassuk rá a tányérra, fordítsuk meg, tegyük vissza és süssük meg a másik oldalát is. 

Szendvicssütőben is süthetjük, akkor nem kell forgatni. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük