Ízletes, laktató póréhagymaleves – Így készítve lesz selymes és tartalmas
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Hideg estéken átmelegíti a testet és a lelket a selymes póréhagymaleves, amit csipetnyi szerecsendió tesz különlegesebbé.
Póréhagymából többféle egyszerű levest lehet készíteni - ezt évszaktól függetlenül is jólesik kanalazni, télen azonban különösen, ilyenkor érdemes kicsit bátrabban fűszerezni.
Mivel az egyszerű leves tejszínes habarástól lesz krémes, remekül passzol hozzá a szerecsendió. A levest pürésítve is kínálhatod, tálalásnál kerülhet rá kruton, főtt burgonya, sült bacon vagy finomra vágott petrezselyem is.
Selymes póréhagymaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 szál póréhagyma
- 2 szál szárzeller
- só és bors ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
- 3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 liter alaplé (zöldség, csirke)
- 350 milliliter főzőtejszín
Elkészítés:
A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd dobjuk rá a megtisztított, felkarikázott póréhagymát. Körülbelül 2-3 perc múlva a felaprított zellert is keverjük hozzá, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, majd öntsük fel az alaplével és 15-20 percig főzzük.
A tejszínt öntsük keverőtálba, keverjük bele a lisztet, a leves főzővizéből is szedjünk 1-2 merőkanállal a lisztes keverékre, keverjük csomómentesre, majd öntsük a levesbe, alaposan keverjük el, rottyanásig főzzük. A leves már így is tálalható, de botmixerrel is lehet pürésíteni.
Fotó: Getty Images