
Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül

A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.
Ha darált hús, akkor fasírt. A finomság sokféle húsból készülhet, csirkéből, pulykából, marhából és még halból is pompás húspogácsa hozható össze. A legtöbb nemzet saját fasírttal is büszkélkedhet, az amerikaiak egyben szeretik sütni, míg a törökök köftéje jó sok fűszerrel, laposan vagy nyársra tűzve is készre sülhet.
A jól készített fasírt valóban verhetetlen, bármilyen körettel csodás, és ebből készül a legfinomabb szendvics is. A minap én is fasírtot készítettem darált sertéslapockából: hogy még izgalmasabbá tegyem, sárgarépát reszeltem a masszához. A répa ízben is pluszt adott a fasírthoz, és szaftosabb is lett tőle, amelyhez a dinsztelt hagyma is hozzájárult.
-
2023-11-18 08:36:02
-
2023-10-30 10:16:01
-
2023-10-17 10:16:01
Sertésfasírt sárgarépával

Hozzávalók 40 darabhoz
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 darab sárgarépa
- 2 szelet kenyér
- 1.5 dl tej
- 80 dkg darált hús (sertéscomb vagy -lapocka)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez szükség szerint
Elkészítés:
A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és tegyük félre.
A sárgarépát reszeljük le.
A kenyérszeleteket vágjuk kockákra, majd öntsük rá a tejet.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást, az előkészített sárgarépát, dinsztelt hagymát és a kinyomkodott kenyeret. Ezután dolgozzuk alaposan egybe a masszát, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat. A húslabdákat forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára a fasírtot.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!