Az egyik bionarancsot hámozzuk meg, a másikat csak karikázzuk fel.
A meghámozott narancs héját tegyük bele egy közepes méretű lábasba. Facsarjuk rá a narancs levét.
A gyömbérből elegendő egy egészen pici darab is, amit hámozzunk meg, majd vágjunk vékony szeletekre.
Adjuk hozzá a vodka kivételével az összes többi hozzávalót, majd kezdjük el melegíteni.
Amikor éppen csak forrni kezd, zárjuk el a tűzhelyet, és fedjük le a lábast egy fedővel. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 2-3 órát.
Ezután szűrjük le a keveréket, majd tálalás előtt melegítsük ismét fel. Ekkor adjuk hozzá a vodkát és egy marék aranymazsolát.
Az elkészült forró italt töltsük poharakba, néhány szem mazsolával, 1-2 szelet naranccsal, illetve blansírozott mandulával díszítve.