Isteni, sörben sült csirkecombok – Egyszerre lesz ropogós és omlós a hús

sörös pácban sült csirke cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb világos sör is csodát tud tenni a csirkével, érdemes kipróbálni ezt a receptet.

A sör nemcsak isteni szomjoltó, hanem remek pác- és bundaalapanyag is. A sörbundában sütött hal, vagyis a fish and chips is nagy kedvenc, amelyhez ropogós sült krumpli dukál. Ha nem szereted a halat, természetesen csirkét is bundázhatsz vele. Mindenképpen jó minőségű italt válassz, és a sört mindig a legvégén keverd bele a tésztába, hogy minél könnyedebb maradjon. 

A sör pácként is nagyon jól működik, a hús átveszi a kellemes, kicsit fanyar ízét. A barna cukor tökéletesen illik hozzá, ami a csirke bőrének ropogósságáért is felel. Érdemes néhány órát a pácban tartani a húst, hogy biztosan magába szívja az ízeket. Sütheted serpenyőben, de sütőben is, csak előtte mindenképpen pirítsd át egy kicsit, hogy a cukros-sörös lé karamellizálódni tudjon a külsején.

Sörben sült csirkecombok

sörös pácban sült csirke recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab (alsó és felső) csirkecomb
  • 3 evőkanál
  • 400 milliliter víz
  • 500 milliliter sör
  • 3 evőkanál barna cukor
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vizet, a sört, a sót és a barna cukrot. Tegyük bele a combokat, és hagyjuk 3 órát állni. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és pirítsuk meg a combok minden oldalát.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

Öntsük bele a pácot egy jénaiba, tegyük bele a combokat is, és süssük 30-35 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük