Oldalas sörben sütve: a hús olyan omlós, hogy leválik a csontról

ssocover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem jár sok munkával az oldalas megsütése, lassú lángon készítve, karakteres fűszerekkel bolondítva fantasztikus sült kerül az asztalra.

Az oldalast sokféleképpen el lehet készíteni, a legtöbbször sütőben sütik pirosra, pedig gáztűzhelyen, nagy serpenyőben vagy fazékban is érdemes kipróbálni. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, a karakteres fűszerek, a sör és a lassú sütés a titok, hogy fantasztikus legyen a hús.

Ki ne imádná a sülteket? Nem csak enni öröm, az elkészítését is csak ajánlani tudom, hisz kevés munkával, hihetetlen ízekkel megbolondítva szaftos, omlós húsnak örülhet a család. A kész sült mellé kínálj egyszerűen kenyeret, savanyúságot, de főzelékkel vagy más körettel is mennyei lesz.

Sörben sült oldalas

ssoct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm sertésoldalas
  • 3 deciliter sör
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 darab citrom
  • 3 szem szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán, majd nagyobb méretű serpenyőben vagy fazékban, kevés olajon hirtelen süssük pirosra.

Mikor színt kap a hús, öntsük rá a sört, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját, a szegfűszeget és a felszeletelt fokhagymát, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük